Diny Mediation | Werkwijze
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0.1,smooth_scroll,fade_push_text_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5,vc_responsive

Werkwijze

SCHIP-BEHANDELAREN MAKEN EIND AAN VECHTSCHEIDEN IN NEDERLAND!

Hoe kan een schip-mediator/behandelaar een vechtscheiding voorkomen of beëindigen?

Schip-behandelaren vormen een waardevolle aanvulling op bestaande professionals zoals de advocaat. Zij zijn gespecialiseerd in de conflicten die ouders ervaren tijdens en na hun scheiding (bv door slechte communicatie). Zij kunnen ouders leren om ook na de scheiding hun ouderrol goed te blijven vervullen zodat kinderen er geen last van hebben, ze niet uitvallen op het werk (hoog ziekteverzuim tijdens het scheidingsproces), en niet weten hoe ze met de moeilijke situatie om moeten gaan. In de meeste gevallen kan een schip-behandelaar een vechtscheiding voorkomen of de-escaleren.

Ik ben aangesloten bij www.schipaanpak.nl, een landelijke netwerkorganisatie met schip-behandelaren verspreid over heel Nederland.  Ik bied ouders een gecertificeerd schiptraject aan, dat hen in vijf fasen leert hoe ze uit een vechtscheiding kunnen blijven. Ze leren hun negatieve emoties aan te pakken, te communiceren op de juiste manier met de andere ouder via WhatsApp en e-mail, en ze kunnen een compromis sluiten. Tevens leren ze wat de scheiding betekent voor hun kinderen en hoe ze samen na de scheiding hun opvoeding vorm kunnen geven. Het schip-traject is speciaal bedoeld ex-partners opnieuw te verbinden tot partners in ouderschap.

Het is de onwetendheid en geen onwil waardoor ouders in een vechtscheiding belanden. De meeste ouders beginnen aan een scheiding met de beste intenties waarbij ze graag het belang van hun kind voorop zetten. Helaas slagen ze daar vaak niet in. Door de onwetendheid weg te nemen wordt het slagingspercentage van een succesvolle scheiding een stuk hoger!

Ellen wendde zich met de moed der wanhoop tot een schipbehandelaar, maar het telefoonnummer van de advocaat om een rechtszaak te beginnen lag al klaar. Ellen gaf vooral haar ex partner de schuld van de scheiding en kon niet meer zien wat ze zelf nog kon veranderen om het tij te keren.

Ze was boos en teleurgesteld over haar mislukte relatie en alle gebeurtenissen die hadden geleid tot de scheiding en maakte zich ernstig zorgen wat dit zou betekenen voor hun twee zoontjes en hun toekomst.

Gelukkig konden Ellen, en haar ex-partner, na het volgen van het Schip-traject,   hun woede en teleurstellingen omzetten in een neutrale houding en wisten ze hoe ze met hun e-mails en WhatsApps samen kon werken met de andere ouder. Bovendien konden ze uit de conflicten blijven door compromissen te sluiten met elkaar. Daardoor hadden hun kinderen veel minder last van de scheiding, en was ze weer in staat om te denken aan haar eigen toekomst.

Samen met de mediator/schip-behandelaar hebben deze ouders de scheiding naar tevredenheid kunnen afronden en wisten zo een vechtscheiding te voorkomen!

Meer weten? Neem contact met me op,   Diny Braak

Scheiden zonder zorgen?

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!