Valt het tij nog te keren?

Valt het tij nog te keren?

Ben jij degene die de relatie wil beëindigen? Vraag jezelf dan eerst af of een scheiding onvermijdelijk is. Heb je écht alles geprobeerd om het tij te doen keren? Een laatste overweging om relatiebemiddeling in te zetten kan de relatie nog vlot trekken…

Mocht relatiebemiddeling geen optie zijn en is de beslissing definitief, de scheiding melden is moedig. Vertel het je partner zo snel mogelijk en persoonlijk én op het juiste moment. De timing is zeer belangrijk. Voor je partner is het waarschijnlijk heel erg om te vernemen dat je weg wilt gaan. En misschien komt het voor je partner totaal onverwachts. Raap dus je moed bij elkaar en wacht niet te lang met de scheidingsmelding.

Rouwproces, bij een scheiding hoort ook een rouwproces; hier komen heftige emoties bij los, zowel bij jezelf als bij je partner maar vooral ook voor de kinderen is het een emotionele en verwarrende periode. Neem de ruimte om de emoties toe te laten, dat lucht op en geef je partner ook de ruimte dit toe te laten. Respecteer dat ieder dit op zijn eigen manier en in eigen tempo moet verwerken. Kom je er even zelf niet uit, schakel dan een Schip-behandelaar, coach of andere deskundige in. In mijn netwerk heb ik veel goede professionals die je hierbij kunnen helpen. Tijdelijk extra ondersteuning vragen vergt moed en dat heb je.

Degene die het besluit heeft genomen om weg te gaan staat meestal al verder in het verwerkingsproces dan de ander die het overkomt. De scheidingsmelding kan onverwachts binnen zijn gekomen bij je partner. Bedenk dat de kinderen ook hun eigen rouwproces dienen te doorlopen. Erken dit, en probeer duidelijk te zijn in het hoe en waarom. Geef zo goed mogelijk antwoord op de vragen van de ander en op de vragen van je kinderen, al naar gelang hun leeftijd. Hoe pijnlijk soms ook! Houd de details over waarom je wil scheiden weg bij je kinderen. Dat zijn volwassen zaken. Eerlijk en respectvol blijven maakt dat het acceptatieproces makkelijker te begrijpen is.

Vraag je mediator om te helpen overzicht te krijgen in wat er allemaal bij echtscheiding komt kijken. Je mediator kan hierbij op alle fronten ondersteuning bieden. Een mediator begeleidt het proces en adviseert, indien gewenst, maar de beslissingen worden door partijen genomen. In deze onzekere tijden van corona is het bij mij ook mogelijk de echtscheiding online te regelen. Zo hoef je de echtscheiding niet uit te stellen. En hoef je niet met je partner aan dezelfde tafel te verschijnen als dit even lastig blijkt te zijn. Online mediation gebeurt vanuit je eigen, vertrouwde omgeving. Je hoeft niet echt handig te zijn met de PC en/of laptop. Een eigen e-mailadres hebben is al voldoende. Voordeel is dat online mediation vrij snel kan starten, bijkomend voordeel; een oppas zoeken voor de kinderen hoeft ook niet meer. Ook in de avonduren is online mediation mogelijk. Je mediator zorgt ervoor dat jullie goede afspraken kunnen maken en zet dat op papier (echtscheidingsconvenant), dat biedt rust en zekerheid. Ook een goed werkbaar ouderschapsplan (zorg- en omgangsregeling voor de kinderen) waar jullie beiden achter staan geeft balans en stabiliteit in de relatie als ouders. Dat blijf je namelijk altijd!

Wil je meer weten over online scheiden op een gezinsvriendelijke wijze? Via mijn contactpagina kun je een bericht achterlaten. Meestal neem ik binnen 24 uur contact met je op (behalve op zon- en feestdagen). Ik loods jullie graag door deze moeilijke periode heen.

 

Warme groet, Diny Braak

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]