Diny Mediation | Tien tips voor ouders en kinderen bij scheiden
41158
page-template-default,page,page-id-41158,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0.1,smooth_scroll,fade_push_text_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Tien tips voor ouders en kinderen bij scheiden

Over de zorg- en contactregeling

Tip 1 – zet je eigen gevoelens aan de kant

Ook al heb je misschien zelf last van verdriet of boosheid door de scheiding, praat daar niet over met jullie kind. Doe dit ook niet in het bijzijn van jullie kind. Je kind houdt van jullie allebei en moet vrij naar zijn vader en moeder kunnen gaan, zonder last te hebben van jullie gevoelens ten opzichte van elkaar.

Tip 4 – aardig zijn

Benader elkaar als ouders vriendelijk bij de overdracht van je kind. Dit geeft hem/haar vertrouwen en de ruimte om het bij beide ouders fijn te hebben en van allebei te kunnen blijven houden.

Tip 7 – openheid

Zadel je kind niet op met geheimen. Kinderen moeten open kunnen vertellen over alles wat in hun leven bij hun vader en moeder speelt.

Tip 10 – boodschappen en spullen

Als je iets met de andere ouder wilt bespreken, bespreek dit dan samen. Laat je kind geen boodschappen tussen jullie overbrengen. Kinderen willen dit niet. Zorg er met de andere ouder voor dat de spullen van de kinderen tussen de twee huizen worden vervoerd. Belast je kind hier niet mee maar laat hem/haar meedenken over wat hij/zij mee wil nemen naar de andere ouder.

Tip 2 – conflicten met de andere ouder

Laat conflicten met de andere ouder niet meespelen in je contact met elkaar als ouders van je kind. Houd je kind hier buiten.

Tip 5 – spreek regels af en respecteer elkaars verschillen

Spreek zoveel mogelijk regels met betrekking tot de opvoeding met elkaar af. Respecteer dat jullie daarin verschillend zijn. Dat mag ! Steun de regels en de andere ouder, ook al doe je het zelf anders.

Tip 8 – blijf jezelf

Concurreer niet met de andere ouder. Probeer niet om elkaar als ouders te overtreffen door de leukste uitjes, de meeste aandacht of de minste regels in het leven te roepen. Houd je zoveel mogelijk aan het gewone dagelijkse ritme, regels en activiteiten.

Tip 3 – gun jullie kind beide ouders

Gun je kind dat hij/zij kan genieten bij jullie allebei. Laat merken dat je het goed vindt dat je kind bij de andere ouder is door hem/haar veel plezier te wensen, eigen spulletjes mee te geven en je kind naar de andere ouder te brengen.

Tip 6 – Toon interesse

Toon oprechte interesse in wat je kind met en bij de andere ouder meemaakt. Geef hem/haar de mogelijkheid om te vertellen wat hij/zij wil. Op zijn/haar eigen tijd. Geef geen oordeel als jij iets anders zou hebben aangepakt.

Tip 9 – contact mag

Sta je kind toe om de andere ouder te bellen of appen. Kinderen kunnen zich soms zorgen maken over de andere ouder of hebben heimwee. Toon begrip voor deze gevoelens.

Scheiden zonder zorgen?

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “HET GEHEIM VAN SUCCESVOL SCHEIDEN” direct in je inbox!