Diny Mediation | Een kijkje in de spiegel
41228
post-template-default,single,single-post,postid-41228,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0.1,smooth_scroll,fade_push_text_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5,vc_responsive

Een kijkje in de spiegel

Een kijkje in de spiegel

Scheiden met kinderen; durf jij in de spiegel te kijken?

Als je eerlijk bent gaat het niet altijd even goed met je 11-jarige dochter Liana sinds de scheiding. Ze is de laatste tijd wat stiller en zit veel op haar kamer. Ze lacht minder, er komen minder vriendinnetjes over de vloer. Haar concentratie op school is iets gezakt. Echt opvallend zijn de veranderingen niet. De juf op school heeft je erop attent gemaakt. Je had het zelf nog niet eens door. Maar ja, haar oma is nog niet zo lang geleden overleden en ze hadden een hechte band, oma en kleindochter. En de puberteit, die ligt ook duidelijk op de loer. Dat verklaart haar gedrag toch?

De dagen na het telefoontje van de juf denk je veel na. Je voelt je schuldig dat je de veranderingen niet opgemerkt hebt. Maar je bent nog zo druk met je eigen emoties, je nieuwe huis, alle ballen in de lucht houden, de steeds terugkomende conflicten met je ex, de vader van Liana. De scheiding is nu een jaar geleden maar over welke afspraak ook, bij jullie draait het uit op gedoe. Momenteel zijn jullie het niet eens over de middelbare schoolkeuze voor Liana. Het vorige conflict ging over de verdeling van kerst en oud en nieuw. De lucht wordt alweer donker nu de verdeling voor de zomervakantie besproken moet worden. Toen jullie een jaar geleden het ouderschapsplan online opstelden, hebben jullie bij heel veel zaken ‘in onderling overleg’ ingevuld. Dat voelde goed. Dat kunnen wij. Daar komen we samen wel uit. nou Nee dus!!

Nu blijkt het niet goed te gaan met Liana. Misschien is het goed als Liana een keer gaat praten met een psycholoog? vraagt vriendin Maaike tijdens een bakkie waarin je je verhaal doet. Een onafhankelijk persoon waar ze haar hart kan luchten….

In het weekend dat Liana bij haar vader is, ga je lunchen met vriendin Carolien. Je vertelt over het telefoontje van de juf en over het gesprek met Maaike: dat je overweegt Liana naar een psycholoog te sturen.
Carolien kijkt je schuin aan en aarzelt voor ze reageert op je verhaal. “Is het nodig om Liana naar een psycholoog te sturen? En wat als jij nou eens met iemand gaat praten?” vraagt je vriendin plotseling. IK? Ja jij, zegt Carolien. Ik denk dat Liana lijdt onder het gedoe tussen jullie. Jij moppert over haar vader, wat een lamzak hij is. De overdracht gebeurt op de mat en dan bespreken jullie zaken waar Liana bij is? Je hebt nog veel boosheid in je naar de vader van Liana toe, dat voelt Liana en dat zorgt voor een loyaliteitsprobleem. Het belemmert jou ook om een nieuwe start te maken. Liana heeft geen probleem; jij bent het probleem !!

Lekker zo’n vriendin denk je licht geïrriteerd. ” En met wie moet ik dan praten en moet die lamzak dan ook mee? Een gedeelte van het probleem ligt toch ook bij hem?” Carolien schiet in de lach om mijn felle reactie. “Het is niet dat het alleen aan jou ligt…een scheiding is niet niks. Je komt in een achtbaan vol emoties terecht en je bent in de overlevingsstand gegaan. Nu het wat minder goed gaat met Liana is het tijd om eens in de spiegel te kijken en oud zeer weg te poetsen om met een neutrale blik naar de ander te kunnen kijken. Je laat dan ook aan Liana zien dat het geen schande is om met jezelf en met alle in-de-weg-zittende emoties aan de slag te gaan. Sterker nog; het getuigt van kracht”

Toch wel fijn, zo’n directe vriendin die geen blad voor haar mond neemt….

Herken jij je ook in dit verhaal?

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?

Neem dan die stap en meld je aan voor een kennismakingsgesprek.

Dan gaan we samen aan de slag met de onverwerkte emoties die nog meespelen in de omgang met je ex. En ga ik je ook leren hoe je het beste Liana kunt begeleiden in deze periode. Zodat ook Liana beter leert omgaan met de nieuwe situatie!

Carolien Roobol en Diny Braak, scheidingscoaches SSN

Aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland
www.mediationverbindt.nl
Bel 06-42 52 34 38 of mail dinybraak18@gmail.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!