Diny Mediation | Echtscheiding, hoe nu verder?
40848
page-template-default,page,page-id-40848,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0.1,smooth_scroll,fade_push_text_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5,vc_responsive

Echtscheiding, hoe nu verder?

Echtscheiding – stappenplan

Het doel van de begeleiding van uw scheiding is om te komen tot heldere afspraken zodat conflicten tussen u beiden wordt voorkomen. Verder is het van belang dat de scheiding op een open en inzichtelijke manier wordt afgehandeld.

  1. Kosteloos kennismakingsgesprek, hier wordt een inventarisatie gemaakt van alle te behandelen onderwerpen van de scheiding, tijdens dit gesprek wordt ook het uurtarief besproken en vastgelegd zodat u precies weet waar u aan toe bent.
  2. De benodigde gegevens; die worden door u verzamelt en ook wordt hierbij bekeken of uw wensen financieel en praktisch haalbaar zijn,( eventueel in overleg met adviseurs)
  3. ouderschapsplan en convenant; wanneer partners het eens zijn over alle beslissingen die genomen dienen te worden wordt het convenant en/of ouderschapsplan opgesteld.
  4. De procedure; na het ondertekenen van het convenant wordt een verzoekschrift opgesteld en naar de rechtbank verzonden (door een advocaat). Na het ondertekenen van de akte van berusting en de inschrijving van de beschikking van de rechtbank in het bevolkingsregister is de echtscheiding een feit.

Gaat u scheiden?

Bij een scheiding moet er veel worden geregeld: onder andere voor de kinderen, de woning, het pensioen van beiden en het vaststellen van de alimentatie. Gecertificeerd MFN scheidingsmediator/rechtbankmediator Ik zorg voor duidelijkheid en een goed overzicht voor beide partijen. Door mijn jarenlange ervaring als bemiddelaar zorgt ik voor een goede afhandeling van uw scheiding. Sinds begin 2015 ben ik onder eigen naam verder gegaan: Mediationverbindt – EB mediation.
Eb mediation hanteert een vast tarief. Gemiddeld zijn er 5 – 7 gesprekken nodig, mochten er meer gesprekken nodig zijn om tot overeenkomst te komen dan worden daar geen extra kosten voor gerekend. Indien er sprake is van een minimum inkomen kan er gesubsidieerde mediation aangevraagd worden. Na het kennismakingsgesprek volgt een intake waarna alle stappen zullen worden doorlopen. Het financiële plaatje wordt voor beide partijen helder. Indien nodig kan een onafhankelijk hypotheekadviseur inzicht geven in de mogelijkheden voor het al dan niet behouden van de koopwoning.

Goed ouderschapsplan

De gemiddelde leeftijd van mensen die gaan scheiden ligt tussen de 30 en 45 jaar, en de meesten hebben kinderen. Voor deze groep moet er naast een convenant ook een ouderschapsplan komen.
“Emoties en boosheid hebben in sommige gevallen de overhand”. Door gesprekken met een mediator wordt de angel eruit gehaald en geprobeerd de communicatie te verbeteren. Als de financiën eerst zijn geregeld geeft dat rust. Daarna kan er een goed ouderschapsplan voor de kinderen tot stand komen. Ik geloof er in dat ouders het goed kunnen regelen. Als de intentie er is, dan kan ik daar goed bij helpen.

Praten over scheiding

In het traject van mediation kan ik om de tafel gaan zitten met de kinderen, de zogeheten kind-gesprekken. Spelenderwijs, tijdens het knutselen en kleuren bij jonge kinderen, praten ze over de scheiding en wat hen dwars zit of waar ze zich zorgen over maken. Overigens wordt dit alleen met de ouders besproken met toestemming van de kinderen. Het is mogelijk, los van mediation, mij in te schakelen. Als blijkt dat kinderen na een scheiding met vragen zitten of als er een nieuw ouderschapsplan moet worden opgesteld.

Voor meer informatie; www.mediationverbindt.nl of mobiel 0642-52 34 38

De snelste weg naar een conflict oplossing?

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!