Als je twijfelt over je relatie

Als je twijfelt over je relatie

Als je twijfelt over wel of niet blijven in je relatie is het belangrijk om na te gaan of jouw relatie voor jou nog waarde heeft. Binnen relaties wordt al dan openlijk de vraag gesteld: wil ik in deze relatie blijven of is het beter om de relatie te beëindigen? En soms kom je tot de ontdekking dat het beter is om te stoppen met de relatie. Vaak een moeilijke en lastige keuze om te maken. Vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Bedenk dat de prijs voor besluiteloosheid is dat je jarenlang, soms té lang leeft met negatieve gevoelens wat er mis is met je partner of met jezelf.

Maar, als blijkt dat je relatie zich echt in slecht weer bevindt, en je weet even niet hoe je hieruit kunt komen dan wordt het tijd om dieper te gaan. De schipaanpak krijgt altijd boven water wat te lang ondergedompeld is geweest. Samen leer je te luisteren naar de kwetsuren die je elkaar onbedoeld, maar toch, hebt aangedaan. In deze kortdurende therapie leer je je eigen behoeftes te kennen en hierover te praten. Samen. Met elkaar. Want misschien valt het tij nog te keren in de relatie.

Als schip-mediator help ik bij relatieproblemen. Dat is hard werken. Mijn ervaring is dat het kan. Want, weet je wel heel zeker dat je je leven en dat van je partner en die van jullie kinderen ingrijpend wil veranderen? of ter overweging; dat je aan het begin van de scheiding vaak niet kunt overzien wat een scheiding teweeg brengt in het gezin, in de familie-, vrienden- en kennissenkring. Of op je werk. Dat niets meer hetzelfde blijft.

Dus, voordat je je relatie definitief wilt beëindigen, stel jezelf deze vraag: is de relatie nog te herstellen? Hierna volgen enkele vragen die je mogelijk helpen om je relatie in kaart te brengen en een beslissing te nemen.

1.Hoe was het in het begin? Waren jullie dolgelukkig, verliefd? Kun je zeggen dat alles tussen jullie toen echt heel goed was?

2.Delen jij en je partner op dit moment tenminste één duidelijke plezierige bezigheid of belangstelling gemeen (afgezien van de kinderen). Iets dat je ook in de toekomst samen wilt delen en samen wilt beleven?

3.Vind je de pogingen van jouw kant om iets ter sprake te brengen of om vragen te stellen door je partner gewoonlijk worden afgekapt, vooral bij dingen die belangrijk voor je zijn?

4.Ben je, als je de bewonderenswaardige eigenschappen van je partner en je eigen voorbijgaande boosheid of verdriet buiten beschouwing laat, echt op je partner gesteld? En krijg je de indruk dat je partner ook op jou gesteld is?

5.Willen jij zowel als je partner elkaar aanraken en zien jullie beiden ernaar uit om elkaar aan te raken en doen jullie moeite om elkaar aan te raken?

6.Is je partner niet bereid om echt iets te doen aan een door beide erkend probleem dat de relatie in jouw ogen te slecht maakt om mee door te gaan?

7.Is je partner wat jou betreft over een grens heen gegaan?

Ben je door deze vragen aan het denken gezet?  Wil je er alles aan doen je relatie nieuw leven in te blazen?Welke twijfel je misschien nog hebt voel je vrij contact met me op te nemen, ik help je graag.

Je kunt via mijn contactpagina een bericht achterlaten, binnen 24 uur neem ik contact met je op (behalve tijdens zon-en feestdagen). Dan kan het iets langer duren.

Lieve groet, Diny Braak

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

7 tips om respectvol te scheiden

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “7 tips om respectvol te scheiden” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”41340″ title=”Verstuur 7 tips”]

WIL JIJ JE MISLUKTE RELATIE VERANDEREN IN EEN SUCCESVOLLE SCHEIDING?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang het e-book “Echtscheidingen in het algemeen” direct in je inbox!

[contact-form-7 id=”40980″ title=”Verstuur Succesvol Scheiden-Brochure”]