Diny Mediation | Werkwijze
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_leftright,page_not_loaded,,select-theme-ver-1.0.1,smooth_scroll,fade_push_text_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Werkwijze

Conflictoplossing via mediation

In een samenleving als de onze hebben we allemaal met elkaar te maken. Zakelijk, privé, iedereen stippelt een eigen pad uit en bewandelt een eigen weg bij het realiseren van doelstellingen en idealen. Meestal gaat dat goed. Een enkele keer verloopt dat anders dan voorzien en bedoeld is en kan het uitdraaien op een conflict. Komt men er niet uit, dan is een gang naar de rechter een mogelijkheid maar, beslist niet altijd noodzakelijk.

Mediation zou een passend alternatief kunnen zijn om te komen tot het oplossen van een conflict of geschil en is uitermate interessant voor partijen die de intentie hebben te komen tot een verstandelijke oplossing, zonder tussenkomst van een rechter.

Bij Mediation leert men elkaar beter kennen waardoor er meer ruimte kan komen voor wederzijds begrip. deze manier van geschiloplossing is laagdrempelig. Dat in tegenstelling tot het bewandelen van een vaak duur traject via ons rechtssysteem.

Dikwijls snel resultaat

Mediation hoeft niet lang te duren, vaak is binnen 3 tot 5 gesprekken al duidelijk wat u wilt en nodig heeft. Dit verschaft meer duidelijkheid in een situatie en kan inhouden dat er een ander inzicht in uw werkelijke belangen en behoeften ontstaat.

Bij mediation neemt u geheel zelfstandig uw besluiten, afgestemd op uw eigen behoeftes en wensen waardoor u in staat bent doelgericht over uw eigen belangen te beslissen.

Dit kan leiden tot werkbare en leefbare afspraken die daardoor beter na te leven zijn voor u en de tegenpartij. De tot stand gekomen oplossing moet daarom voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation is vaak veel minder ingrijpend dan de stap naar een rechter. Ook kan mediation geld en tijd besparen. Mediation heeft in meer dan de helft van alle gevallen een geheel of gedeeltelijke goede afloop.

Deelname aan mediation is vrijwillig maar niet vrijbljvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij een mediation aanwezig is moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van het mediationtraject. Dat betekent dat al het uitgesprokene binnenskamers blijft zowel voor de mediator maar ook voor u als partij.

De mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ook moet hij/zij zich houden aan het reglement en de gedragsregels die voor een mediator gelden.

Ook voor uw situatie?

Bent u nieuwsgierig geworden en denkt u dat mediation ook iets kan betekenen in uw situatie? Ik help u graag om bij uw geschil tot een goede oplossing te komen.

Neem voor meer informatie contact op met mediationverbindt. Dat kan via een e-mail: info@mediationverbindt.nl of telefonisch via 06 425 23 438.
Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en verplicht u verder tot niets.

De snelste weg naar een conflict oplossing?